Over ons

Harald Schütz en Aafke Tiersma zijn sinds 1984 samen. Harald geboren en getogen in Ehrwald (Oostenrijk) en Aafke geboren in Friesland en getogen in Zeeuws Vlaanderen. Zij hebben elkaar leren kennen toen Aafke op skivakantie was in Ehrwald waar Harald aan het werk was in de skihut die hij samen met zijn broer en ouders runde.

Er volgde twee jaar van elkaar schrijven, heen en weer rijden, in de winter wonen en werken in Oostenrijk en in de zomer in Nederland. In 1986 hebben ze zich gevestigd in Wolgeva waar ze een klein maar gezellig barretje ‘Pub 84’ begonnen. Drie jaar later was het tijd voor een nieuwe uitdaging. Dat werd ‘Bar Brasserie Papillon’, vele jaren een bekende en drukbezochte uitgaansgelegenheid in Wolvega. Begin 1997 hebben ze ook deze zaak verkocht en toen kwam ‘De Kajuit’ op hun pad.

In 1998 werd ’De Kajuit’, in eigendom van de KWS (Koninklijke Watersportvereniging Sneek), grondig verbouwd. Harald en Aafke waren verantwoordelijk voor de inrichting en exploitatie. In de zomermaanden werd het restaurant geëxploiteerd en in de wintermaanden diende het gebouw als vergader- en clubgebouw van de KWS.

Sinds 2017 is het gebouw ook in eigendom van Harald en Aafke. Het restaurant is tegenwoordig het gehele jaar geopend (in de zomer dagelijks vanaf 11.00 uur, in de winter van donderdag t/m zondag vanaf 11.00 uur).

Sinds 1 september 2022 is Reinder Terpstra medevennoot van De Kajuit geworden. Hij heeft al zeer veel ervaring opgedaan in diverse horecabedrijven in Friesland. Het is de bedoeling dat Harald en Aafke over een aantal jaar het stokje overdragen aan Reinder.

Bezoek ons

Jachthaven De Domp 1
8605 CP Sneek
0515-432503
info@dekajuit.com

Recensies

Route

Bezoek ons virtueel

Openingstijden

Dagelijks vanaf 11:00 uur geopend.

 

Foto's